Er was eens een homeparty met naaispullen. Ik kocht er toen een biaismaker. Een van mijn mede-Stikstoffers toonde me op onze maandelijkse naai-avond hoe dat ding werkt. We maakten zelfs een filmpje. Bekijk de tutorial-video hoe zelf biais maken (bedankt, An voor de demo!):

Zelf biais maken, het is eigenlijk best eenvoudig. Je knipt je stroken biais schuin uit de stof, als in schuin op de draad. Als je schuin knipt, voorkom je dat de stof gaat rafelen. Als je lange stukken biais nodig hebt, moet je de stukjes wellicht eerst aan elkaar stikken. Of je kan je stof op deze manier knippen.

biasmaken (2)

Wij hadden maar een klein stukje nodig dus konden zo aan de slag.
Je knipt de reep stof schuin af en steekt deze door de biaismaker. Hou er een strijkijzer achter en trek de stof door het ding.

biasmaken (1)

En klaar! Wel opletten dat je repen stof de juiste breedte hebben, anders is het stukken moeilijker. Of ik al vaak zelf biais gemaakt heb? Neen, dat dan weer niet. Het is nu eenmaal makkelijker gewoon biais aan te kopen. Zelf biais maken is vooral handig als het om een stofje met print gaat.

Maak jij soms je bais zelf?

Comments are closed.