pyjama

Hiep hiep hoera, gelukkige verjaardag mama! Hoe we haar verjaardag vieren, dat zie je dinsdag op de blog. Vandaag blik ik even terug op een andere verjaardag.

Met vaderdag, met de verjaardag en met kerst, drie keer per jaar breken we ons hoofd over wat we cadeau kunnen doen aan ons vader. Tickets voor de voetbal, een etentje met zijn kinders (dat hij toen nog wou betalen ook), sokken, een foto van zijn kinders, kabouters voor in zijn hof, zijn lievelingssnoepjes, iets voor zijn fotografiehobby,… (Ik schrijf dit hier maar allemaal neer, misschien haal je er nog inspiratie uit mocht je met hetzelfde probleem geconfronteerd worden.)

We hebben niet altijd evenveel inspiratie. Deze keer wisten we het wel. Hij had een nieuwe pyjama nodig. Nu kan je snel en makkelijk naar de winkel om een nieuwe pyjama of je kan naar de winkel gaan, stof kopen en zelf aan de slag gaan. Ambitieus koos ik voor de tweede optie.

En alzo lag er op een zondagochtend ruim 4 meter stof op de grond in mijn woonkamer. Al een chance dat ik een ruime woonkamer heb 😉
Een dag en twee avonden later had ik de pyjama uit het Grote Femma Naaiboek in elkaar gestoken. Ik was best fier op het resultaat. Ik had zelfs aan de details gedacht en sierpaspel in de zakken verwerkt.

Het resultaat viel wat breder uit dan verwacht maar gelukkig is dit voor een pyjama niet meteen een probleem. Knoopsgaten zijn niet mijn sterkste kant dus koos ik voor kamsnaps. Piece of cake en een heel mooi resultaat.

Alleen al omdat ik het papieren patroon zo zorgvuldig heb getekend en geknipt, wil ik deze pyjama nog eens maken. Misschien eentje in flanel?

pyama Femma (1)

pyama Femma (2)

 

PS, Er verscheen deze week ook iets op die andere website van me. Wil je graag weten hoe je meer volgers op Instagram kan krijgen? Lees dan zeker deze blogpost op Mermedia!

Comments are closed.