Tja, ik kan het echt niet helpen, ik ben zot van dat Burda 7828-patroon. Ik ben de tel kwijt hoeveel ik er al naaide. In elk geval deed ik er de afgelopen weken nog 4 bij. Bandwerk, af en toe geeft dat voldoening.

Een zomers stofje, eigenlijk gekocht met de bedoeling om baby-bodietjes van te maken, knipte ik toch voor een Burda 7828. Omdat ik er plots een leuk zomerjurkje in zag. En eigenlijk omdat ik wilde uitproberen of een maatje kleiner ook zou lukken. Ja dus 🙂 Nu hopen dat de winterkilo’s dit jaar beperkt blijven en ik er volgende zomer effectief in kan.

Afgewerkt met een rekbare biais met kant-detail.

Burda marine zomer

Nog eentje uit een stofje wat ik eigenlijk voor een kruippakje voorzien had. Ook al is het een winterkleedje, ik heb het met driekwartsmouwen moeten maken wegens anders net niet genoeg stof.

Burda vosjes

Eentje met wat blingbling (je ziet het niet op de foto maar dit is een Punta di Roma-stof met kleine gouden stipjes. Ik vond dit stofje in de nieuwe winkel van Stoffen Verkempinck – nu ik er over nadenk: de stof van de 4 jurkjes in deze blog komt van deze winkel) voor de eindejaarsfeesten:

Burda goud

En eentje in een zomerstofje wat ik (met een jasje) deze winter ook wellicht al aan kan:

Burda zomer

Tip voor deze tricot-jurkjes: neem een maat kleiner dan de maattabel aangeeft!

0 comment on Mijn favoriete Burda-patroon

  1. Amai zeg, ik heb dat patroon al jaren liggen en er nog nooit eentje gemaakt … en jij maakt er zomaar eventjes vier!