Maattabel kinderen

Voor al wie regelmatig voor (andermans) kinderen naait of gaat shoppen, deel ik vandaag deze handige ‘maattabel voor kinderkledij’. Tuurlijk, niet elk kind van 6 jaar zal een 116 hebben maar het is toch al een richtlijn. Elke keer ik iets wilde naaien voor kindjes uit de vriendenkring moest ik gaan opzoeken welke maat bij welke leeftijd hoorde. Nu het hier staat, weet ik tenminste al waar ik het kan gaan zoeken 😉

Tijd voor een free printable dus waar jij ook wat aan hebt! Klik op de foto. Je komt dan op Flickr terecht. Van hieruit kan je de afbeelding kopiëren of afdrukken in het gewenste formaat. Handig toch?!

Print de afbeelding uit en plastificeer het, als je dat graag wil. Dan kan je het makkelijk in je portefeuille steken als je gaat shoppen. Of steek het in je naaidoos of bij je patronen zodat je het altijd bij de hand hebt.

Ik ga vaak een maatje groter maken. Een beetje op de groei, zoals we zeggen. Kwestie van zeker te zijn dat het zal passen. Is het nu nog niet (wegens veel te groot), dan wellicht wel volgend jaar.

0 comment on Maattabel kinderen

  1. Leuk zo’n tabel. Zeker als je kleren zelf maakt. Voor te shoppen vrees ik dat hij niet echt nuttig is. Ik merk dat met de tweejarige dochter in huis. Qua maten zit ze momenteel tussen 92 en 110. Afhankelijk van welk merk en welke winkel. En zelfs daar varieert de maat soms nog van model tot model.

  2. Moest je voor J. naaien, best een jaartje bijtellen, want die is nu al ongeveer zo groot als zijn 1 jaar oudere neefje. Grote ouders, grote kindjes…