Indoor picknick (1)

Picknicken. Je moet keiveel geluk hebben met het weer om dat in de herfst nog te kunnen inplannen. Ook in de zomermaanden kan een geplande picknick in het water vallen. Ken je het: gepakt en gezakt klaarstaan voor een picknick op het strand en dan buiten kijken en een onweersbui zien? Check!

Het antwoord: de indoorpicknick! Een prima all-year-round activiteit voor kinderen. En geef toe, wij volwassenen vinden dat ook keiplezant.

En zo spreidde Mette H dus haar picknickkleed open in de woonkamer. De metekindjes pakten de Ikea-drinkbekers en het -bestek uit en plaatsten het brood/de slaatjes op het picknickkleed.
Handig dat picknickkleed: de houten vloer bleef beschermd van het gemorste drankje en na de picknick volstond het uitschudden van het picknickkleed om komaf te maken met alle kruimeltjes.

Op het menu: Turks brood (vinden de meisjes superlekker!), een rijstsalade met curry en ananas en zwanworstjes. Geen culinaire hoogstandjes, dat hoeft ook niet. Ik laat de meisjes meestal mee kiezen wat we zullen eten. Verrassende combinaties soms!

De metekindjes vonden het een hele belevenis: op de grond zitten om te eten. En bestek of met de handen, het stak niet zo nauw. Wonder boven wonder, na onze indoorpicknick klaarde helemaal op én konden we alsnog naar buiten!

PS. De herstvakantie komt eraan. Hier en hier vind je nog tips om met de kinderen te doen.
PPS. Een indoorpicknick organiseren voor volwassen kan uiteraard ook. Vergeet de witte wijn niet koud te zetten!

0 comment on Indoor picknick