Het was hier stil op naaivlak. Het kwam er gewoon niet van. De goesting was weg. Ik mocht van mezelf geen nieuwe stofjes kopen zolang ik er nog zoveel in de stoffenkast had zitten. Maar de stofjes die ik had, pasten niet bij de projecten die ik onder handen mocht nemen.

Stoffen Verkempinck verhuisde deze zomer. Vorige week beloonde ik mezelf ein-de-lijk met een bezoekje aan hun nieuwe winkel. Wow! Een grote parking, meer plaats voor de fournituren en gigantische gangen met stofjes. Ook heel wat nieuwe stoffen in hun aanbod. Tip: volg hen zeker op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Ik ging naar huis, niet alleen met 2 nieuwe stofjes maar met enorme goesting om weer achter de naaimachine te kruipen. Het resultaat van deze nazomerse naaikriebels? Zet je schrap voor een showcase!

Hoodies voor de metekindjes. Alleen nog ergens felgroene of donkerblauwe boordstof op de kop tikken:

Hoodie voor metekindje 1

Eindelijk zelf ook een Harlequin-jurkje uit de allereerste La Maison Victor gemaakt. En het beviel me zo dat ik er maar meteen twee knipte en ineen stikte. Het beige met gouddraad werkte ik af met beleg. Niet helemaal geslaagd maar het kan ermee door. Voor het donkerblauwe stofje bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om het helemaal te voeren met rode Punta di Roma. Om het jurkje omkeerbaar te maken, volgde ik haar tutorial. Het rood piept aan de randjes paspelgewijs naar buiten. Heel content van! Ik kortte de jurkjes wel stevig in. In een klein uurtje zit het in elkaar. Ik denk dat er dus nog wel een paar Harlequin-jurkjes zullen volgen.

Naaikriebels: Harlequin #lamaisonvictor

Harlequin #lamaisonvictor #wewoman

Bij de WE vond ik een vestje in oud roze dat er perfect bij past. Een aan-foto van het beige jurkje (met een zwart vestje op) vind je trouwens onderaan de blogpost van gisteren!

En jij? Nog iets gedaan met je naaimachine?

Comments are closed.