Hoewel er hier de laatste tijd minder tijd achter het naaimachine wordt doorgebracht, lagen er toch een paar zelfgemaakte kerstcadeautjes onder de boom. Een overzichtje:

Groot fleece dekentje (1)

Op het verlanglijstje van mijn moeder stond een fleece dekentje. Ik koos voor een extra groot formaat: 180 cm op 150 cm. Niets vervelender dan een dekentje waar je tenen onderuit piepen, toch?

Qua kleur stond het vast dat ik voor een koningsblauwe knuffelfleece zou gaan. Koningsblauw is namelijk haar lievelingskleur. De lederen zetels zijn donkerblauw dus dat matchte nog wel.

Een passend katoentje kiezen was een hele uitdaging. Uiteindelijk vond ik bij Stoffen Verkempinck een mooie bruine katoen met koningsblauwe accenten en een stipje roze. Zo lag ook meteen de kleur van de paspel vast.
Het roze van de paspel is niet zo fel als op de foto. Mede-bloggers kennen het probleem van fotograferen in deze donkere dagen vast wel.

Voor de zus en schoonbroer lagen onder andere gigantische kussens voor in de zetel onder de kerstboom. De overtrekken moet ik nog maken. Ik liet hen namelijk de stof kiezen. Het resultaat zie je dus nog wel verschijnen.

Geïnspireerd door hun verlanglijstje kocht ik ook voor mezelf een paar van die reuzenkussens (65 op 65 cm, helaas uitgaand assortiment bij Ikea). Ik stak ze in een zwart met witte bolletjes-stofje. Dat resultaat kan ik je dus wel al tonen:

Kussens

Het zijn kussens zonder rits maar met een overslag. Ik maak hier nog wel eens een tutorial van. De kleinere rechthoekige kussens die erbij liggen zijn gemaakt uit een winters stofje met rendieren op. Je herkent de stof misschien van hier.

Nog meer zelfgemaakte kerstcadeautjes… Ik maakte eerder al een aantal strandtassen. Het is en blijft een succesrecept. Een van de pakjes onder de boom bevatte zo’n tas in een gouden stofje. Want die tassen zijn natuurlijk ruimer inzetbaar dan enkel voor het strand 😉 Ik vergat een foto te nemen. Dit moet zowat het eerste naaisel in al die tijd waar ik geen foto van heb.

Wel nog een foto van mijn kaartjesboom:

Kerstkaartjes

Je herkent het stofje uit Ikea. De kaartjes heb ik er met speldjes op vastgemaakt.

De grote kerstboom (en alle andere kerstdecoratie) is hier ondertussen al opgeruimd. Helemaal klaar voor het nieuwe jaar! Na twee weken deugddoend verlof, is het morgen weer vroeg opstaan en werken gaan. Met lichte tegenzin, moet ik eerlijk bekennen. Het waren dan ook twee heerlijke weken!

Comments are closed.